Bielorusi vyhrali Slovakia Cup, po Slovákoch zdolali aj Nórov

27.04.2013 Bratislava

Bratislava 26. apríla (TASR) - Hokejisti Bieloruska sa stali víťazmi medzinárodného turnaja Slovakia Cup 2013 v Bratislave. V piatkovom druhom súboji podujatia vyhrali nad Nórskom 4:3 po samostatných nájazdoch a na konte majú druhý triumf. Ten prvý dosiahli vo štvrtkovom dueli so Slovákmi 3:2 tiež po nájazdoch. Turnaj zakončí sobotňajšia konfrontácia Slovenska s Nórskom.

Slovakia Cup 2013:

Bielorusko - Nórsko 4:3 po a sn (0:0, 2:2, 1:1 - 0:0, 1:0)
Góly: 24. Kaznadej (Kitarov), 39. Kulakov (Meleško, Černook), 57. Kulakov (Černook), rozhodujúci nájazd Meleško – 31. Odegaard (Spets, Holos), 36. Bastiansen (Holos, Bonsaksen), 46. Olsen.
Rozhodcovia: Kubuš, Orolin - Korba, Smrek (všetci SR),
vylúčení: 4:5,
presilovky: 1:0,
oslabenia: 0:0,
2234 divákov.

zostavy:

Bielorusko: Milchakov - Černook, Kaznadej, Goroško, Filičkin, Šinkevič, Gavrus, Graborenko - Kulakov, Kitarov, Meleško - Ugarov, Kovyršin, Koľcov - Solomonov, Stas, Jefimenko - Kisly, Demkov, Andrjuščenko

Nórsko: Haugen – Holos, Bonsaksen, Trygg, Tollefsen, Solberg, Odegaard, Dahlstrom, Martinsen – Skroder, Hansen, Thoresen – M. Olimb, Bastiansen, K.A. Olimb – Rosseli Olsen, Forsberg, Roymark – Roest, Ask, Spets

V prvej tretine dominovali pozorné defenzívy a čisté šance sa nerodili ľahko. Nóri mali opticky viac z hry, na začiatku 6. minúty dosiahli gól, ale hlavný rozhodca ho po porade s videom neuznal. Oveľa zaujímavejšie divadlo sa na ZŠ Ondreja Nepelu začalo predvádzať v prostrednom dejstve. Najprv Nór K.A. Olimb trafil žrď, vzápätí na druhej strane tvrdo od modrej pálil Kaznadej. V 24. minúte Bielorusi otvorili skóre, po hrubej chybe brankára Haugena mu jeho vyhodený puk vrátil do siete od mantinelu Kaznadej. V 31. minúte po rýchlej akcii Vikingov Spets prihral do pozície Odegaardovi a ten strelou švihom vyrovnal. Povzbudení Nóri otočili priebeh v 36. minúte, keď Holos pekne vysunul do brejku Bastiansen a ten si v nájazde položil Milchakova a blafákom skóroval. Bielorusi ale do konca druhej tretiny vyrovnali, keď v 39. minúte Meleško pekne prihral Kulakovovi a ten nezaváhal.

Úvod tretieho dejstva vyšiel Nórsku, Rosseli Olsen nastrelil puk od červenej čiary, ten sa odrazil od brániaceho Bielorusa a nečakane skončil v sieti Milchakova. Bielorusi sa snažili vyrovnať, no mohli inkasovať v 54. minúte, keď obranca Tollefsen tvrdou strelou trafil tyč. V 57. minúte padol ďalší kuriózny gól, Kulakovovo strela trafil žrď, odkiaľ sa od korčule Haugena dostala do siete - 3:3. Duel dospel do predĺženia, v ktorom sa neujali šance Holosa, únik Bielorusa Kysleho ani tvrdá strela Tollefsena, a preto rozhodli nájazdy. V nich si víťazný pripísal na konto Meleško a Bielorusi sa tak stali víťazmi turnaja, keďže v prvom zápase tiež po nájazdoch zdolali Slovákov.
 

Vyberte región